Adaptirana fiskulturna sala za nove sportske rezultate
27.09.2019

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Njegoš“ od danas za nastavu fizičkog vaspitanja i druge školske aktivnosti mogu koristiti adaptiranu sportsku salu. Obnova sale i sportskog igrališta u dvorištu škole koštala je oko 45 hiljada eura, od čega je Prijestonica Cetinje obezbijedila 15 hiljada eura, a Ministarstvo sporta i mladih ostatak novca.    

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan uvjeren je da će sportska sala biti dobra osnova za nastavu fizičkog vaspitanja, ali i za neke nove sportske rezultate po kojima je Cetinje prepoznato.

„Zdravi stilovi života, fizička aktivnost, a prije svega sport, važni za pravilan rast i razvoj djece, njihovo zdravlje i sva postignuća koja se od njih u obrazovnom procesu očekuju“, kazao je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, sjedalački način života i odsustvo socijalnih vještina kod djece mogu se ublažiti insistiranjem na fizičkoj aktivnosti kroz nastavu fizičkog vaspitanja, vannastavne i sportske aktivnosti.                    

„Prijestonica Cetinje je u proteklih godinu i po, samostalno ili u saradnji sa partnerima, intenzivno radila na stvaranju uslova za sport i rekreaciju u gradu i u obrazovnim ustanovama. Podsjetiću da smo obnovili sportsku infrastrukturu i rekvizite na gotovo svim sportskim igralištima u gradu, a u toku su završni radovi na igralištu u krugu ove škole. Poklonili smo bicikla djeci sa seoskog područja, organizovali više biciklijada i sportskih takmičenja u kojima su bili uključeni mladi. Konačno, pomogli smo i da ova sala bude u novom ruhu predata na upotrebu“, naveo je gradonačelnik Kašćelan.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović konstatovao je da mu je zadovoljstvo što jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Crnoj Gori sada ima obnovljenu fiskulturnu salu u kojoj će učenici moći da se bave sportskim aktivnostima.

,,Vaša škola nosi ime našeg najvećeg pjesnika i vladara. Pod Lovćenom su se rađali talenti za razne oblasti. Cetinje je uvijek davalo velike sportiste i nadamo se da se i danas, na ovom parketu razvijaju novi talenti koji će biti budućnost našeg sporta“ rekao je ministar Janović.

Iz Ministarstva sporta i mladih su najavili realizaciju još sličnih projekata u najskorijem roku. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018