Turski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru
20.09.2019

Prijateljstvo Crne Gore i Turske je dugotrajno i čvrsto, a Prijestonica Cetinje grad kojim su dvije zemlje najviše kulturno i istorijski povezane, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songül Ozan.

Gradonačelnik Kašćelan i ambasadorka Ozan razgovarali su o unapređenju saradnje Cetinja sa turskim opštinama, posebno Gazijantepom, interesovanju turskih investitora za Crnu Goru i Prijestonicu Cetinje, ali i o kulturnoj i saradnji u oblasti umjetnosti. 

Gradonačelnik Kašćelan ocijenio je da su turizam, sektor male privrede i trgovina oblasti koje imaju najveći potencijal za investicije iz Turske, navodeći da u Crnoj Gori posluje više stotina turskih kompanija, od kojih su neke iskazale interesovanje za započinjanje poslova na Cetinju.

Ambasadorka Ozan saglasila se sa gradonačelnikom, navodeći da su turski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru, te da je naša država veoma popularna u Turskoj. Ona je rekla i da turski investitori vjeruju u budućnost Crne Gore, jer je članica NATO sa perspektivom članstva u Evropskoj uniji. 

„Cetinje je jedan od najljepših gradova u Crnoj Gori, prijestonica kulture, ali i grad koji investitorima može pružiti dosta“, navela je ona.

Ambasadorka je kazala da bi Cetinje trebalo da intenzivira saradnju sa gradom pobratimom Gazijatnepom, jer je riječ o veoma ekonomski i industrijski razvijenom gradu, čiji bi poslovni ljudi ovdje mogli da započnu poslove.

 

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018