Na Cetinju posadili više od 200 stabala  
20.09.2019

Prirodno okruženje ograničen je resurs, a upravljanje njime i održiva valorizacija moraju pažljivo biti sprovođeni radi sadašnjih i budućih generacija, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

 

On je na otvaranju akcije „Nek gora zazeleni“, koju lokalna uprava partnerski realizuje sa Generalnim sekretarijatom Vlade i Zajednicom opština Crne Gore povodom obilježavanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori, naveo da je Prijestonica Cetinje od marta ove godine zasadila preko 200 sadnica raznog drveća u gradu.

 

U današnjoj akciji posađena su 23 stabala Platanolisnog javora, a učestvovali su učenici osnovnih škola, predstavnici lokalne uprave, javnih preduzeća, gradskih službi i nevladinih organizacija.

 

„Posebno nas raduje što su u svim našim akcijama bili uključeni učenici osnovnih i srednjih škola, kao i djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović“. Naši najmlađi sugrađani bili su i najvrijedniji učesnici ovih aktivnosti, čijoj realizaciji su doprinijeli i zaposleni u Prijestonici i javnim preduzećima“, naveo je gradonačelnik Kašćelan.

 

On je kazao da je jačanje svijesti o važnosti zaštite životne sredine i sprovođenje konkretnih akcija iz ove oblasti stalna obaveza i dužnost.

 

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018