Uspjeh u školi mjeriti znanjem, a ne ocjenom
02.09.2019

Đačko doba najljepši je period u životu svakog čovjeka i zato je obaveza roditelja, učitelja i nastavnika da znanja, umijeća i vještine stave na raspolaganje djeci kako bi „rasla“ u znanju i nastavila da se igraju i druže, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

On je govorio na svečanim prijemima prvaka u osnovnim školama „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“, kojima je obilježen početak nove školske godine.

Dragi prvaci, posebno pozdravljam vas, koji će narednih devet godina sticati znanja u ovoj školi, spoznavati svijet oko sebe uz podršku učitelja i nastavnika, i steći prijatelje za cijeli život“, naveo je gradonačelnik.

On je prvacima poručio da nastave da se raduju i igraju, jer se kroz igru najlakše usvajaju znanja i podstiče kreativnost, logično promišljanje i razvija osjećaj odgovornosti.

„Dragi učenici, budući veliki ljudi, budite dobri u školi, ali neka se vaš uspjeh ne mjeri ocjenom, već znanjem koje ste stekli. Ne morate svi da budete odlikaši, ali budite najbolja verzija sebe, postavite ciljeve, pratite svoje snove, nikada ne odustaje, vrijedno radite, jer ćete jedino tako biti srećni. Nemojte zaboraviti - za sve u životu potrebno vam je znanje, pa i za ostvarenje snova. Lokalna uprava, vaša škola i porodica biće vam najsnažnija podrška da dođete do tog cilja“, kazao je Kašćelan.

On je sa saradnicima posjetio i Javnu predškolsku ustanovu „Zagorka Ivanović“ gdje je mališanima poželio uspješan početak predškolskog obrazovanja i uručio donaciju u vidu četiri televizora.

Gradonačelnik Kašćelan je posjetio i Osnovnu školu „Boro Vukmirović“ na Rijeci Crnojevića, dok su sekretar Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Stanko Marković i sekretarka Senata Prijestonice Cetinje Silvana Radonjić obišli školu „Šunjo Pešikan“ na Trešnjevu. 

Prijestonica Cetinje ove godine obezbijedila je besplatne udžbenike učenicima prva tri razreda osnovnih škola na gradskom području, dok je učenicima škola sa seoskog područja kupila udžbenike za sve razrede.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018