Počinje gradnja dijela puta od Velestova do Komana
30.08.2019

Izgradnja dijela puta od Velestova do Komana, koja bi trebalo da započne naredne sedmice, značajno će unaprijediti život mještana tog kraja i bolje povezati Katunsku nahiju sa opštinama Cetinje, Danilovgrad i Podgorica, ocijenili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević.

Nova trasa puta dužine je šest kilometara, a biće rađena uz podršku Vojske Crne Gore. Njenom gradnjom otpočinje realizacija ugovora o zajedničkom ulaganju u poboljšanje putne infrastrukture koji su nedavno potpisali gradonačelnici Prijestonice Cetinje i Glavnog grada, Aleksandar Kašćelan i Ivan Vuković, i predsjednica danilovgradske opštine Zorica Kovačević.  

Kašćelan i Kovačević su se saglasili da će put od Velestova do Komana omogućiti bolje uslove za život mještana tri opštine, ali i dodatne uslove za razvoj poljoprivrede i turizma, kao i za povratak života na napuštena seoska domaćinstva.  

Ocijenjeno je i da su Prijestonica Cetinje i opština Danilovgrad primjer dobre saradnje, koja će kroz projekte od lokalnog i nacionalnog značaja biti dodatno unaprijeđena. U tom smislu posebno su značajni projekti koji se odnose na razvoj seoskog turizma i domaćih proizvoda, ali i na prezentaciju i promociju takve ponude radi generisanja novih zapošljavanja i razvoja ruralnog područja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018