Montenegro beer fest pozicionirao Cetinje kao novu ljetnju muzičku destinaciju
17.08.2019

Muzički festival Montenegro Beer Fest narednih deset godina biće organizovan na Cetinju u posljednjoj sedmici jula, precizirano je ugovorom o dugoročnoj saradnji koji su u Beogradu potpisali gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i izvršni direktor Beogradske kulturne mreže Ivan Urošević.

Festival bi na Cetinje trebalo da dovede renomirane domaće i strane muzičare, koji će brojnim turistima pružiti nezaboravan ugođaj u crnogorskoj Prijestonici, uz nezaobilazne domaće  gastronomske proizvode i vrhunska domaća i strana piva. Cilj je unapređenje turističke ponude grada i Crne Gore, i pozicioniranje Cetinja kao nove manifestacione turističke destinacije.

„Crna Gora je dobila još jedan veliki i uspješan muzički festival, a Cetinje, kao domaćin, upisalo se na mapu nezaobilaznih ljetnjih destinacija. Grad dobija nove perspektive za turistički i ukupni razvoj, a domaći proizvođači priliku da se predstave i plasiraju svoje proizvode. Povezujemo najbolje što imamo kako bismo se što bolje predstavili i ostvarili dobrobit za sve naše građane i državu“, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

On je rekao i da je prvi Montenegro Beer Fest opravdao očekivanja kako organizatora, tako i brojne publike iz zemlje i svijeta, navodeći da je Prijestonica imala podršku Vlade Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije.

„To nas je ohrabrilo da smo na dobrom putu i učvrstilo u uvjerenju da treba da razvijamo partnerstva sa najboljima u svim segmentima rada. Već od septembra počinjemo sa kampanjom za drugo izdanje Montenegro Beer Festa, za koji smo ubijeđeni da će biti bolji nego prvi“, naveo je Kašćelan.       

Izvršni direktor Beogradske kulturne mreže Ivan Urošević ocijenio je da je potpisivanje ugovora sa Prijestonicom i ulazak festivala na crnogorsko tržište „veliki korak“ na koji su čekali.

„Posljednjih deset godina razmišljamo o izlasku van granica Srbije. Čekali smo pravu ponudu, pravu priču. Imali smo puno ponuda iz regiona. U ponudi Prijestonice Cetinje prepoznali smo iskrenost i iskrenu želju i grada i naših partnera iz Crne Gore da se festival napravi kako treba. Nijesmo željeli ništa da improvizujemo, možda smo previše čekali, ali mislim da smo uradili pravu stvar i da smo našli prave partnere, i da će to biti duga, lijepa i uspješna priča“, rekao je on.     

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018