Premijer Marković obišao novoizgrađeni put Lovćen – Krstac
12.07.2019

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je novoizgrađenu dionicu puta Cetinje – Ivanova Korita od Lovćena do Krstca, dugu devet kilometara i vrijednu 3,9 miliona eura. Sa premijerom novi put su obišli gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i direktori Uprave za saobraćaj Savo Parača i Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

„Ovo je saobraćajnica urađena po svim standardima van uobičajenih standarda za lokalne puteve. Ovaj put ima sve karakteristike regionalnog puta. Čestitam i Direkciji za saobraćaj i izvođaču na izvanredno obavljenom poslu“, rekao je predsjednik Vlade nakon obilaska dionice.

Ovim putem se, kazao je premijer, nastavlja naša politika razvoja putne infrastrukture kao temeljnog oslonca ili pretpostavke za ukupni razvoj Crne Gore.

„Nema razvoja Crne Gore, nema razvoja i iskorišćenosti njenih potencijala bez kvalitetne saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture. Danas svjedočimo jednom projektu koji potvrđuje viziju razvoja nove i savremene Crne Gore. Danas Cetinje dobija jedan infrastrukturni objekat, jednu saobraćajnicu, koja ga otvara ne samo turistički nego sveukupno cetinjski društveni, kulturni i identitetski potencijal postaje dostupan ne samo građanima Crne Gore nego i svima koji dolaze u Crnu Goru“, rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je podsjetio da je ovo samo jedna od investicija koja je završena i da se radi i na drugim projektima.

„Javnost je već obaviještena da je raspisan tender za gradnju novog puta od Cetinja preko Čeva do Nikšića vrijednosti 37 miliona eura. Istovremeno direkcija za saobraćaj sa svojim timom radi na pronalaženju projektnog rješenja za novu saobraćajnicu od Krstca prema Kotoru odnosno Radanovićima koji će dodatno spojiti Cetinje i naše Crnogorsko primorje“, rekao je predsjednik Vlade.

Premijer Duško Marković je na kraju posjete cetinjskom kraju izrazio uvjerenje da „svim ovim što radimo Cetinje dobija potpuno novu fizionomiju koja će biti podsticajna ne samo za Cetinje nego i cijelu crnogorsku ekonomiju“.

„Ono što me posebno raduje za mlade ljude. Ovo je dobra politika koja mladim ljudima daje nove šanse i prilike da u Crnoj Gori rade, zarađuju, da formiraju svoje porodice, a ne da odlaze iz Crne Gore“ – zaključio je predsjednik Vlade Duško Marković.

Na rekonstruisanom putu proširen je kolovoz sa 3,5 do na minimalno 6,6 metara, a na serpentinama i do 13,5 metara. Poboljšani su elementi puta na način što su povećani radijusi u oštrim krivinama, riješen je odvod atmosferskih voda izgradnjom betonskih rigola i cjevastih propusta i stabilizovane su nestabilne kosine.

Radovi su počeli u martu 2018. godine, a završeni 8. jula 2019. godine. Vrijednost radova je 3.892.192,45 €. Izvođač radova je „Mehanizacija i programat“ AD Nikšić.

Tekst i fotografija: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018