Usvojen Završni račun Budžeta za 2018. godinu
28.06.2019

Prijestonica Cetinje usvojila je danas Završni račun Budžeta za 2018. godinu, koji je prethodno pozitivno ocijenila i eksterna revizija.

U izvještaju eksterne revizije navodi se, između ostalog, da je Prijedlog završnog računa budžeta za 2018. godinu „sastavljen prema svim materijalno značajnim aspektima, u skladu sa zakonskim propisima kojima se regulišu javni prihodi i javni rashodi, kao i drugim propisima koji su relevantni za budžete opština“.

Ostvarivanje ciljeva Budžeta Prijestonice Cetinje za 2018. godinu pratili su mnogi problemi, a početkom februara ove godine usvojen je i njegov rebalans. Bez obzira na sve izazove, ostvareni su i rezuultati od kojih je najznačajniji taj da su mjere finansijske konsolidacije i štednje, koje su počele da se primjenjuju u fiskalnoj 2018. godini, dale dobre rezultate – Prijestonica Cetinje smanjila je dug za gotovo milion eura.

Istovremeno, Prijestonica Cetinje nije se nanovo zaduživala, ali jeste povećala sopstvene prihode za 14 odsto. Smanjeni su izdaci za pojedine stavke i ostvarena ušteda u rashodima na koje se može uticati, poput onih za materijal i usluge, koji su smanjeni za 40%.

Nakon reprogramiranja kredita kod poslovnih banaka i sa povećanim prihodima od naplate poreza, Prijestonica Cetinje redovno izmiruje zaradu u bruto iznosu u 2019. godini.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018