Prijestonica dobija projektnu dokumentaciju za sportsku dvoranu
25.06.2019

Kompanija Bemax doniraće Prijestonici Cetinje izradu projektne dokumentacije nove sportske dvorane, najavljeno je danas na konferenciji za novinare koju su Košarkaški klub „Lovćen Bemax“ i Prijestonica organizovali na Cetinju. Na konferenciji su predstavljeni novi trener i igrač kluba, i potpisan godišnji ugovor o sponzorstvu sa kompanijom Bemax.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan pozdravio je nastavak saradnje KK „Lovćen“ sa kompanijom Bemax i zahvalio se na pomoći tog preduzeća gradu i cetinjskom sportu.

„Svako ulaganje u sport višestruko je korisno za grad i državu, a prije svega za igrače i podmladak tima. Prijestonica Cetinje će nastaviti da sa partnerima podržava sportske klubove i da tako kreira uslove za nastavak tradicije vrhunskih sportskih rezultata po kojima su klubovi i sportisti sa Cetinja prepoznati“, kazao je Kaščelan.

Direktor Bemax-a Veselin Kovačević podsjetio je da je ta kompanija poznata kao veliki donator sporta. „Jedan od primjera je i saradnja sa Košarkaškim klubom Lovćen. Drago nam je da će se ta uspješna saradnja nastaviti i ubuduće“, naveo je on.

Kovačević je podsjetio da Bemax, osim u oblasti sporta, sarađuje sa opštinama i kroz donacije za rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata. Tipičan primjer toga je, kako je objasnio, Bemax Arena u Podgorica.

„Podstaknuti time, mi smo odlučili da Prijestonici Cetinje i Košarkaškom klubu Lovćen doniramo izradu projektne dokumentacije nove sportske dvorane koja bi trebalo da bude slična Bemax areni“, rekao je Kovačević.

Direktor KK „Lovćen Bemax“ Farit Kazamanović naveo je da im je posebno drago što kompanija Bemax sponzoriše njihov klub.

„Naši ciljevi i prioriteti za narednu sezonu, kako u ABA tako i u crnogorskoj ligi, biće još više usmjereni na podmlađivanje ekipe, jer jedino tako možemo doći do rezultata koje želimo. Za napredovanje igrači će ove sezone imati izvanredne uslove, jer će koristiti sve kapacitete Bemax arene“, kazao je on.

Kazamanović se zahvalio Prijestonici Cetinje bez čije pomoći, kako je ocijenio,  „KK Lovćen ne bi napravio ovako sjajne rezultate“.

Novi trener KK „Lovćen Bemax“ Zoran Kašćelan zahvalio se upravi na ukazanom povjerenju, dodajući da se klub opredijelio za pretežno mlade igrače i da ih čekaju teški mečevi u ABA 2 ligi.

„Čeka nas mnogo rada u uslovima na kojima bi nam, siguran sam, pozavidio veći dio Evrope. Bemax arena i generalno uslovi koji su obezbijeđeni za igrače u ovoj sezoni su na najvećem mogućem nivou, ali su i obaveza više za nas“, rekao je on i zahvalio se Ženskom košarkaškom klubu „Lovćen“ na izuzetnoj saradnji.

Na konferenciji je predstavljen i novi igrač kluba Miloš Koprivica, koji je igračko iskustvo sticao u velikim klubovima.

„Veoma sam srećan što sam potpisao za ovaj klub i što sam došao u ovu sredinu. Mislim da je to prava sredina za mene i da ću se pokazati u najboljem mogućem svjetlu. Imamo sve uslove, a ostalo je na nama igračima, da se spremimo psihički i fizički i da uđemo u sezonu takvi“, kazao je on.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018