Uručene pohvalnice dobitnicima diplome Luča
25.06.2019

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan uručio je pohvalnice najboljim cetinjskim maturantima i polumaturantima, dobitnicima prestižnog priznanja „Luča“. Priznanje za ostvareni uspjeh u toku školovanja ove godine dobilo je 37 učenika - 13 osnovaca i 24 srednjoškolaca, a Prijestonica je osim pohvalnica lučonošama dodijelila i novčane nagrade.

Na svečanosti, organizovanoj u atrijumu Biljarde, gradonačelnik Kašćelan kazao je da se uspjeh svake države i grada mjeri sposobnošću mladih, talentovanih i inovativnih ljudi - onih koji su se radom i rezultatima u obrazovanju i vannastavnim aktivnostima izdvojili od sredine u kojoj stasavaju.

„Grad Cetinje i njegova uprava ponosni su na svojih 37 maturanata i polumaturanata, koji su ove godine zavrijedili prestižno priznanje „Luča“ i tako se upisali u red onih od kojih se očekuje da nastave da na bolje mijenjaju okruženje u kojem žive“, naveo je on.

Prema njegovim riječima, znanje je jedino bogatstvo koje ne gubi na vrijednosti i jedino ulaganje koje se dugoročno isplati, bez obzira na profesionalnu oblast.

„Takođe, znanje je jedino ulaganje koje stalno bilježi rast i koje se dijeljenjem umnožava. Zato je izuzetno važno da nastavite da budete lučonoše, tj. oni koji novim znanjima, inovacijama, naprednim pristupom i otvorenošću za učenje - jesu nosioci napretka i Cetinja i Crne Gore“, poručio je gradonačelnik Kašćelan.

On je svršenim osnovcima i srenjoškolcima poručio da pažljivo biraju buduće zanimanje, navodeći da pri izboru neće pogriješiti ako poslušaju srce i pokoji dobar savjet onih koji znaju.

Kristina Člebić iz Osnovne škole „Lovćenski partizanski odred“ zahvalila se Prijestonici u ime dobitnika, ističući da je diploma „Luča“ jedno od najbitnijih priznanja koje se stiče tokom obrazovanja.

„Diploma Luča je proizvod našeg napora, volje i istrajnosti da budemo bolji i da učimo mnogo više nego što se od nas zahtijeva. Iako je naše školovanje prožeto bezbrižnim druženjem, učenjem, prevazilaženjem prepreka, Luča predstavlja krunu naše dosadašnje edukacije“, rekla je ona.

Dobitnici „Luče“ dolaze iz dvije osnovne škole - „Njegoš“, i „Lovćenski partizanski odred“, kao i iz cetinjske Gimnazije.

Nakon devetogodišnjeg školovanja „Luču” su dobili: Nina Ivanović, Iva Parača, Danilo Radunović, Dejana Đukanović, Mia Špadijer, Marko Latković, Neda Abramović, Filip Ćupić, Maja Lipovina, Marijana Đukanović, Kristina Čelebić, Marija Jovićević i Marija Kapičić.

Najbolji srednjoškolci su: Anita Rakočević, Aleksandra Stamenković, Marica Stanković, Maša Đurić, Miljana Adžić, Ksenija Đukanović, Saška Tatar, Anđela Martinović, Ksenija Mijanović, Marta Martinović, Balša Vušurović, Ivana Martinović, Aleksandra Borilović, Nataša Vukićević, Nikoleta Roganović, Jelena Vujović, Danilo Stanojević, Tamara Leković, Nina Jovović, Nastasja Latković, Anja Vuksanović, Petar Kapisoda, Marko Vukotić i Nikolina Pejović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018