Prijestonica i Univerzitet Crne Gore razgovarali o unapređenju saradnje
24.06.2019

Saradnja Prijestonice Cetinje i Univerziteta Crne Gore na zavidnom je nivou, a zajednički projekti mogućnost su za njeno dalje unapređenje, ocijenjeno je na sastanku gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandara Kašćelana sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilom Nikolićem.

Na sastanku je razgovarano o realizaciji postojećih projekta, kao i mogućnostima proširenja saradnje u koju bi se, osim umjetničkih fakulteta, uključili Građevinski i Arhitektonski fakultet.

„Imamo dobru saradnju sa Muzičkom akademijom, Fakultetom likovnih umjetnosti i Fakultetom dramskih umjetnosti kroz različite aktivnosti iz oblasti umjetnosti i kulture.  Sarađujemo i sa Ekonomskim fakultetom. Bilo bi nam značajno ako bismo uspjeli da u naše projektne aktivnosti uključimo i druge fakultete, a posebno Građevinski i Arhitektonski“, naveo je gradonačelnik Kašćelan.

On je dodao da postoji značajan prostor za ekspertsko angažovanje nastavnika i studenata Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta prilikom realizacije infrastrukturnih i razvojnih projekata na Cetinju.   

Rektor Nikolić kazao je da Cetinje, grad u kojem se prožima duh umjetničkog studentskog života, kroz rad tri organizacione jedinice Univerziteta Crne Gore - Muzičke akademije, Fakulteta likovnih umjetnosti i Fakulteta dramskih umjetnosti - treba oživjeti tokom cijele godine i usmjeriti ga u pravcu orjentacije i ideje izgradnje pametnog grada.

On je rekao da će ove godine Univerzitet Crne Gore uložiti značajna sredstva u nabavku opreme za praktičan rad studenata na fakultetima umjetnosti, međutim, kako navodi, potrebno je da uloženim sredstvima parira i aktivizam studenata koji će doprinijeti kulturnom razvoju grada u kojem studiraju.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta likovnih umjetnosti prof. dr Ratko Odalović, dekan Muzičke akademije mr Bojan Martinović, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović, dekanica Građevinskog fakulteta prof. dr Marina Rakočević, prodekan Fakulteta dramskih umjetnosti doc. dr Edin Jašarović i sekretar Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje Stanko Marković.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018