Potpisani ugovori o donaciji
14.06.2019

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan predao je danas donacije Javnom preduzeću „Vodovod i Kanalizacija“ Cetinje, Javnoj predškolskoj ustanovi „Zagorka Ivanović“ i Udruženju paraplegičara Cetinja, koje je ranije obezbijedila grupacija Glosarij.  

„Vjerujemo da donacija odlazi u prave ruke, jer i na ovaj način pokazujemo da vodimo računa o interesima građana, a prije svega djece i osoba sa invaliditetom“, kazao je gradonačelnik prilikom potpisivanja ugovora sa primaocima donacija.

On se grupaciji Glosarij zahvalio na kontinuiranom razumijevanju potreba građana Cetinja, ocjenjujući da je društveno-odgovorno poslovanje i empatičan odnos prema zajednici osnova svakog uspjeha.

Direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Petar Martinović istakao je značaj donacija, posebno onih koje se dodjeljuju sa odgovarajućom svrhom, i zahvalio se donatoru - grupaciji Glosarij i Prijestonici Cetinje. 

Predsjednik Udruženja paraplegičara Dejan Tmušić kazao je da će ta organizacija donaciju iskoristiti za kupovinu sublimatora, odnosno sublimacione štampe.

„Očekujemo da ćemo uposliti dvije osobe sa invaliditetom. Time bismo proširili zapošljavanje na ukupno pet OSI. Očekujemo da će uskoro u Udruženju biti zapošljen i pravnik, koji će voditi pravnu kancelariju Udruženja“, naveo je on, dodajući da im je posebno važno što „nijesu sami“ i to što lokalna samouprava vodi računa o njima.

Sekretarka JPU „Zagorka Ivanović“ Tatjana Tomašević zahvalila se Prijestonici „što ima sluha za najmlađu populaciju – njih 650“, koliko ih pohađa tu ustanovu.

„Ova vrijedna donacija učiniće boravak mališana kvalitetnijim, zato što ćemo uspjeti da završimo rekonstrukciju krov objekta u Jabučkoj ulici“, rekla je ona. 

Grupacija Glosarij donirala je Prijestonici Cetinje 20 hiljada eura za unapređenje kvaliteta života i rada građana Cetinja, od čega je odlukom gradonačelnika polovina novca opredijeljena Vodovodu za hidroistražne radove kojima bi se unaprijedilo vodosnabdijevanje u gradu. Ostatak novca, u jednakim iznosima, operdijeljen je za okončanje rekonstrukcije krova vrtića u Jabučkoj ulici, odnosno zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018