Oštećeno dječje igralište u Njegoševom parku
08.06.2019

Novo dječje igralište u Njegoševom parku u koje je, putem donacije Jugopetrola, uloženo 20 hiljada eura, devastirano je za manje od sedam dana. Snimci sa nadzornih kamera su izuzeti i biće dostavljeni Odjeljenju bezbjednosti Cetinje, kako bi se počinioci pronašli i sankcionisali.

Uz oštećenja na mobilijaru, polomljen je koš, namjenjen djeci do 14 godina. Prijestonica Cetinje apeluje na roditelje i staratelje, koji dovode djecu na igralište, da  povedu računa o bezbjednosti djece, dok koš ne bude demontiran i odnesen na popravku. Očekuje se da će to biti učinjeno već u toku vikenda.

Bez obzira na brojne pohvale koje su upućene Prijestonici Cetinje zbog igrališta i velikog broja djece koja se tamo okupljaju, lokalna uprava svakodnevno dobija zahtjeve roditelja da nađe način da se prostori u gradu namijenjeni djeci zaštite od vandalizma, ali i onih koji su godinama prerasli dječja igrališta. Nerijetke su situacije da ljuljaške, klackalice, tobogane na dječjim igralištima, umjesto mališana, koriste stariji tinejdžeri ili odrasle osobe.  

Pažljivo analizirajući zahtjeve roditelja, gradonačelnik Aleksandar Kašćelan iniciraće donošenje pravilnika o zaštiti dječjih igrališta u Prijestonici Cetinje, koji bi trebalo da obezbijedi normativni okvir ne samo za zaštitu igrališta, već i za bezbjednost djece koja ih koriste.

Prijestonica Cetinje nastaviće da gradi, rekonstruiše i obnavlja dječija igrališta, kao što je to činila i do sada, bez obzira na neodgovorne pojedinice koji iz obijesti uništavaju javno dobro. Narednih dana počeće poravka postojećeg i postavljanje novog mobilijara na starom dječjem igralištu u Njegoševom parku, koje se nalazi preko puta teniskog terena.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018