Ekološkim akcijama obilježen Dan životne sredine
07.06.2019

Nizom ekoloških aktivnosti Prijestonica Cetinje pridružila se nacionalnoj akciji obilježavanja Dana životne sredine, koji su u 20 crnogorskih opština organizovali Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore i Zajednica opština.

Prijestonica Cetinje je u saradnji sa Javnom predškolskom ustanovom „Zagorka Ivanović“, osnovnim školama „Lovćenski partizanski odred“ i „Njegoš“, Osnovnom muzičkom školom „Savo Popović“, cetinjskom Gimnazijom i Srednjom stručnom školom organizovala sadnju lipa u školskim dvorištima.

„U školskim dvorištima smo posadili 20 lipa i ispunili tako želju ne samo učenika i nastavnika, nego i naših sugrađana koji stablo lipe doživljavaju kao simbol Cetinja“, kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

On je rekao da lokalna uprava brigu o prirodi vidi kao stalnu obavezu, a obrazovanje mladih o važnosti zaštite životne sredine kao stalnu misiju, od čije uspješnosti će zavisti budućnost generacija koje dolaze.

„Prijestonica Cetinje nastaviće da promoviše i podržava ekološke akcije, ali i da štiti životnu sredinu i prirodne ljepote našeg kraja“, naveo je Kašćelan.

Učenica Srednje stručne škole Jovana Marković kazala je da se učenici te škole uvijek rado odazivaju ekološkim akcijama radi izgradnje svijesti u javnosti da je važno brinuti o životnoj sredini.

„U toku je realizacija projekta naše škole Čuvaj ovu ružu u kamenu. To je projekat koji je okupio grupu mladih, kako bi uradila nešto konkretno za našu zajednicu i okolinu. Ovom prilikom voljela bih da se zahvalim lokalnoj zajednici na sadnicama koje su donirali našoj školi“, navela je ona.

Gradonačelnik Kašćelan je sa zaposlenima u Prijestonici, rukovodiocima opštinskih sekretarijata i službi učestvovao u uređenju prostora oko spomenika Petra Sinanovića Nagiba u kompleksu  nekadašnjeg Oboda.

Međunarodni Dan životne sredine Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i lokalna uprava obilježili su i organizacijom druge Biciklijade u istorijskom jezgru grada, ali i kulturno-umjetničkom programom na Dvorskom trgu. 

Tehničku i logističku podršku Prijestonici Cetinje u akciji obilježavanja Dana životne sredine pružilo je gradsko Komunalno preduzeće.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018