Crnoj Gori trebaju mladi od damara i znanja
03.06.2019

Crnoj Gori trebaju mladi od damara i znanja, sa stavom i vjerom u sopstvene potencijale, kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan na ceremoniji dodjele diploma za najaktivnije mlade iz Cetinja, Danilovgrada i Podgorice, koji su učestvovali u nedjelji aktivizma u okviru projekta „Mladi aktivni građani“.


„Uvijek je zadovoljstvo biti okružen mladim ljudima, koji su spremni da sa puno entuzijazma, energije i kreativnih ideja mijenjaju na bolje svijet oko sebe. To nama, koji obavljamo važne upravljačke poslove, a koji želimo bolju budućnost za svoju i svu djecu, daje dodatnu snagu, pa ni najteža odricanja i problemi ne izgledaju tako strašno“, kazao je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, rad u zajednici i za zajednicu, društveni aktivizam, volonterizam, empatičan pristup drugima nije stran ni ovim prostorima, iako se o ovim temama tek u posljednjih nekoliko godina sa više pažnje govori.

„Podsjetiću da je ova zemlja, kao i sve u okruženju u poslijeratnim decenijama 20. vijeka izgrađena upravo na volonterizmu, zajedništvu i snažnoj društvenoj koheziji. Pruge, putevi, fabrike, zgrade za stanovanje gradili građani. Danas su nova vremena i drugačiji pristupi, ali je značaj aktivizma mladih  ostao isti. Čestitam svima koji su učestvovali u nedjelji aktivizma u okviru projekta „Mladi aktivni građani“, a posebno onima koji su se istakli i zavrijedili nagrade“, rekao je gradonačelnik Kašćelan.

U toku nedjelje aktivizma, koja je organizovana od 6. do 12. maja, 75 mladih sa Cetinja, iz Podgorice i Danilovgrada je u svojim sredinama identifikovalo 450 problema i ponudilo brojna rješenja u oblastima koje se tiču zaštite životne sredine, saobraćaja i potrošačkih prava. Organizaciju događaja na Cetinju koordinirala je Građanska alijansa, a finansijski podržalo Ministarstvo sporta i mladih.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018