Organizovan bilijar turnir „Cetinje Open 2019“
22.05.2019

U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti Bilijar klub „Biljarda“ je u saradnji sa Prijestonicom Cetinje organizovao turnir „Cetinje Open 2019“ u disciplini „free game“, kao svojevrsan omaž igračima bilijara koji su ispratili sve uspone i padove ovog plemenitog sporta.

Riječ je o prvom ikada organizovanom prvenstvu u slobodnoj igri koja je bila omiljena na Cetinju još od 1839. godine, kada je Njegoš nabavio prvi bilijar sto. Odziv takmičara bio je veoma dobar. Prijavilo ih se više od  40 sa Cetinja, iz Budve i iz Nikšića.

Takove su ukrstili najbolji igrači discipline tri šponde sa starim majstorima discipline slobodno. Ostalo je da se odigra finale turnira, koje igraju Dejan Stanojević i Danilo Brajović, dok je treće mjesto osvojio Marko Lipovina, a četvrto Danko Pavićević. Nagradni fond turnira je 300 eura, a dijele ga osam prvoplasiranih takmičara. Od petog do osmog mjesta su plasirani Vuk Brajović, Milorad Luketić, Miloš Laličić i Blažo Milošević.

Bilijar klub „Biljarda“ 24. juna slavi 15 godina postojanja, a 13. jula organizovaće otvoreno prvenstvo u disciplini „one cushion“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018