Sve spremno za spektakl na Cetinju
21.05.2019

Parni valjak najbolji je koncertni sastav na prostorima Balkana i to će se sigurno noćas pokazati na Cetinju, ocijenjeno je na konferenciji za novinare koju je Prijestonica Cetinje organizovala uoči nastupa kultne zagrebačke grupe na Dvorskom trgu. 

Šef kabineta gradonačelnika Prijestonice Cetinje mr Dejan Lučić kazao je da Prijestonica Cetinje nije imala dilemu ove godine koga želi na Dvorskom trgu za Dan nezavisnosti.

„Smatrali smo da Parni valjak, koji na koncertima okuplja četiri generacije koje sa istim žarom pjevaju sve njihove pjesme, koji ima iza sebe sijaset hitova i potvrdu umjetničkog kvaliteta kroz protekle četiri ipo decenije, jeste najbolji reprezent onoga šta Prijestonica Cetinje baštini u kulturnom smislu, ali svakako i kosmopolitizma po kojem je Cetinje prepoznato“, kazao je Lučić. 

Ja sam stari Cetinjanin, kazao je pjevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski novinarima, navodeći da zna privatno doći na Cetinje.

„Osim ovog koncerta mene veže puno toga za Cetinje. Imam puno prijatelja  ovdje. Večerašnji koncert, prvi Parnog valjka na Cetinju … osjećam pripadnost, osjećam da će večeras biti jako dobro“, rekao je on.

Osnivač benda, kompozitor i tekstopisac Husein Hasanefendić – Hus je, govoreći o reprtoaru koji će biti izveden na koncertu, objasnio da će to biti, na neki način, presjek karijere. 

„Radimo neki balans između onoga što smo u ovom trenutku, nekog senzibiliteta, muzičke estetike, kako god da to nazovem, koji sada osjećamo i sviramo, tako da je dio pjesama sa zadnjeg albuma na repertoaru. Ali, sviramo i ono obavezno štivo, bez kojeg bi dobar dio publike bio razočaran da ga ne čuje. Mislim da imamo dobar koncert“, naveo je on.

Lokalni promoter Parnog valjka Dragan Bulajić iz agencije Konfortabli namb iz Nikšića rekao je večerašnji koncert još jedan od nastupa Parnog valjka koji duže od četiri decenije vlada ovdašnjim muzičkim prostorima.

„Parni valjak uvijek daje sve od sebe i siguran sam da će ta dobra energija koja traje godinama sve osvojiti. Parni valjak je najbolji koncertni sastav na ovim prostorima i to će se sigurno noćas pokazati“, poručio je Bulajić.

Koncert grupe Parni valjak povodom Dana nezavisnosti biće organizovan na Dvorskom trgu na Cetinju sa početkom u 21 čas.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018