Nemjerljiv doprinos bibliotekara, arhivista i muzeologa u obrazovanju
16.05.2019

Rad bibliotekara, arhivista i muzeologa ima nemjerljiv doprinos u obrazovanju i naučnom istraživanju, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan na otvaranju Druge međunarodne konferencije bibliotekara, arhivista i muzeologa „MONTENEGRO – Libraries, Archives and Museums LAM 2019“.

„Ne može se graditi budućnost nijednog entiteta ako njegovu konstruktivnu građu ne čine stečena znanja – pohranjena u bibliotekama, muzejima, arihivama, ali i iskustvo, logičko i umjetničko promišljanje, opservacija podataka i izvođenje zaključaka, i nužna novina kao proizvod svega navedenog. Dakle, tamo gdje nema biblioteka, muzeja i arhiva nema ni pamćenja, a ni mudrosti da se u svakodnevici izbjegnu greške iz prošlosti“, kazao je gradonačelnik Kaščelan.

On vjeruje i da su konferencije, poput današnje, jedan od načina da se javno iskažu promišljanja i ponude rješenja za unapređenje postojećeg stanja u bibliotekarstvu, arhivistici i muzeologiji.

„One su način i da skrene pažnja na tri profesije koje su najčešće van vidokruga opšte javnosti, a krucijalno važne za ukupni napredak svakog društva“, poručio je Kašćelan. 

Drugu međunarodnu konferenciju bibliotekara, arhivista i muzeologa „MONTENEGRO – Libraries, Archives and Museums LAM 2019“ organizovali su Nacionalana biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ i Ministarstvo kulture.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018