Gradonačelnik Kašćelan otvorio jubilarne Male likovne susrete
25.04.2019

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan otvorio je jubilarne, desete „Male likovne susrete“, koje organizuje Srednja likovna škola „Petar Lubarda” sa Cetinja. Gradonačelniku Kašćelanu na manifestaciji uručena je zahvalnica za podršku školi u vidu donacije.

„Uvijek je zadovoljstvo slaviti uspjehe koji su rezultat predanog rada i zalaganja, i očiglednog talenta, bez kojeg nema umjetnosti, niti umjetničkog stvaranja. Mali likovni susreti značajno doprinose popularisanju likovne umjetnosti, promociji i prepoznavanju talenata. Samo umjetnost i kultura imaju moć da govore jezikom koji je razumljiv različitim generacijama, različitim nacijama, i sa istim nabojem u različitim vremenima“, kazao je Kašćelan na otvaranju.

Gradonačelnik Kašćelan rekao je da je značaj Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ za umjetničko obrazovanje odavno prevazišao lokalne, pa i nacionalne okvire.

„Iz ovih klupa, ili bolje da kažem iza ovih štafelaja i umjetničkih radionica, izašla su mnoga poznata imena i trasirala put generacijama koje tek umjetnički stasavaju. Zato je naš stalni zadatak briga o nastavnicima, tehničkom osoblju, a prije svega o učenicima. Dokaz tome je i ovaj naš susret kada zajedno obilježavamo za neke možda mali, a za nas i naš grad važan jubilej – deceniju postojanja Malih likovnih susreta. Ovdje nije samo riječ o godišnjoj aktivnosti jedne srednje škole, već o kulturnom događaju koji okuplja veliki broj učenika iz svih krajeva Crne Gore, koji su prirodna baza za umjetničko obrazovanje i kasnije umjetničko stvaranje. Čestitam djeci, školama i ateljeima koji su poslali radove, a posebno učenicima koji su nagrađeni i čija djela će se naći u katalogu Malih likovnih susreta“, naveo je on.

Tema ovogodišnjeg konkursa Malih likovnih susreta bila je „Da imam čarobni štapić“. Za isložbu je selektovano 716 radova, od pristiglih 2.849 radova iz 81 osnovne škole i dva ateljea.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018