Prijestonica Cetinje počela ugradnju podzemnih kontejnera
19.04.2019

Prijestonica Cetinje postavila je danas prvi podzemni kontejner u blizini Studenstkog trga, čime će biti unaprijeđen rad gradskog komunalnog sistema i poboljšan kvalitet životne sredine.

Riječ o donaciji koju je obezbijedila lokalna samouprava. U planu je nabavka još dvadeset podzemnih kontejnera koji će biti ugrađeni na lokacijama u istorijskom jezgra Cetinja odakle će biti uklonjeni svi klasični kontejneri. Ovaj vid sakupljanja otpada biće u perspektivi primijenjen na kompletnom gradskom području.

Cilj Prijestonice Cetinje jeste da kroz projekte i saradnju sa obrazovnim institucijama, Vladom Crne Gore, civilnim sektorom radi na jačanju ekološke svijesti i pozitivnog odnosa prema prirodi.

Podzemni kontejneri omogućavaju uspješniju i racionalniju organizaciju i tehnologiju sakupljanja, razvrstavanja, odnošenja, obrade i odlaganja komunalnog otpada. Komunalno preduzeće njihovom upotrebom ostvariće značajne uštede vremena i opreme - manja je amortizacija vozila i potrošnja goriva, a produktivniji rad radnika na terenu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018