Gradonačelnik Kašćelan razgovarao sa finskim ambasadorom Pertti Ikonenom
11.04.2019

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kaščelan razgovarao je danas sa ambasadorom Finske u Crnoj Gori Pertti Ikonenom koji je na Cetinju, u galeriji „Miodrag Dado Đurić“, otvorio izložbu „Inovativni finski dizajn“.

Gradonačelnik Kašćelan upoznao je ambasadora Ikonena sa bogatom istorijom Prijestonice, kulturnom ponudom, poslovnim potencijalima, uspjesima cetinjskih sportskih klubova, kao i sa mogućnostima za saradnju.

Posebno je bilo riječi o mogućnostima saradnje i razmjeni iskustava u oblasti obrazovanja s obzirom da su na Cetinju sjedišta tri umjetnička fakulteta. Ocijenjeno je i da bi trebalo koristiti mogućnosti koje nude evropski programi razmjene studenata u kojima učestvuju Crna Gora i Finska.

U toku susreta, gradonačelnik i ambasador obišli su prostor Biznis centra gdje je u toku sedmo izdanje FLUID dizajn foruma koji je, pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje i drugih partnera, okupio renomirane dizajnere, arhitekte, umjetnike i profesionalce iz različitih oblasti, kao i brojne studente iz zemlje i regiona.   

Gradonačelnik Kašćelan upoznao je ambasadora Ikonena sa poslovnim i planovima razvoja Centra. Ambasador je kazao da je svakome gradu potrebna jedna takva institucija, jer one nijesu samo mjesta za razvijanje preduzetništva, već i generatori inovativnih ideja koje mogu biti od koristi za grad. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018