Gradonačelnik Kašćelan primio predsjednika Skupštine Islanda Stajngrimura Sigfusona
05.04.2019

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan primio je predsjednika Skupštine Islanda Stajngrimura Sigfusona, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Prijemu su prisustvovali predsjednica Skupštine Prijestonice Cetinje Maja Ćetković i zamjenik gradonačelnika Saša Zvicer.

Gradonačelnik Kaščelan izrazio je zadovoljstvo zbog posjete predsjednika islandskog parlamenta Prijestonici Cetinje. On je upoznao gosta sa značajem koji grad ima u istoriji, kulturi, društvenom i ekonomskom napretku Crne Gore.

Kašćelan je ocijenio da su iskustva drugih zemalja, posebno malih, izuzetno značajna za Crnu Goru i njen dalji razvoj, naročito u oblastima energetike, zaštite životne sredine, ekonomije. Podsjetio je i da građani Cetinja i Crne Gore imaju posebnu emociju prema Islandu, državi koja je prva priznala nezavisnost Crne Gore, dodajući i da je Prijestonica zbog toga jednu ulicu imenovala po toj zemlji.

Predsjednik Skupštine Islanda Stajngrimur Sigfuson je u toku boravka na Cetinju posjetio Muzej Kralja Nikole, a potom i Muzej novca, gdje se upoznao sa bogatim postavkama koje govore o crnogorskoj istoriji, njenom narodu i vladarima, kulturi i tradiciji.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018