Dug Prijestonice Cetinje manji za milion eura
05.04.2019

Prijestonica Cetinje smanjila je prošle godine dug za oko milion eura, navodi se Izvještaju o radu gradonačelnika za 2018. godinu koji će Skupština Prijestonice Cetinje razmatrati na sjednici koja je zakazana za 17. april.

Dug Prijestonice, prema preliminarnom izvještaju Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj, na koji se poziva gradonačelnik smanjen je na 23,6 miliona eura. Konačan iznos duga biće poznat nakon nalaza nezavisne revizorske kuće, koji se ubrzo očekuje.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog Odluke o kupovini dijela imovine gornjeg Oboda. Kupovina nekadašnjeg kompleksa gornjeg Oboda predviđena je Programom razvoja Prijestonice Cetinje za 2019. godinu, koji je usvojio Senat Prijestonice i potvrdila Skupština Prijestonice Cetinje, a kasnije i Vlada Crne Gore. Cilj ovog projekta je stvaranje uslova za obavljanje privrednih djelatnosti i otvaranje novih radnih mjesta. 

Prijestonica Cetinje jedina je dostavila ponudu na oglas za kupovinu imovine Oboda, za koju je ponudila 2,5 miliona eura. Dio novca za kupovinu obezbijeđen je u Kapitalnom Budžetu Crne Gore za 2019. godinu, dok će ostatak biti planiran u kapitalnom budžetu za 2020-2021. godinu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018