Obilježen Dan studenata
04.04.2019

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan je, čestitajući studentima praznik, kazao da su oni budućnost grada i države. Poručio im je da nastave da uče i poželio im uspjeh u daljim studijama.

Vijenac na grob Žarka Marinovića su položili su predsjednica Skupštine Prijestonice Cetinje Maja Ćetković, sekretar Udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Prijestonice Lazar Čelebić i član savjeta Mladih Petar Vujović.

Prisutnima se obratila predstavnica Savjeta mladih Prijestonice Cetinje Nikolina Belada koja je, između ostalog kazala da je Marinović, čija se luča nije ugasila već 83 godine, bio i ostao svijetli primjer omladini. Ona je rekla da bez njegove i žrtve studenata sličnih njemu, današnji visokoškolci ne bi bili u poziciji u kojoj su.

Program obilježavanja Dana studenata nastavljen je u Biznis centru gdje je Sekretarijat za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje u saradnji sa Savjetom mladih, Fakultetom za crnogorski jezik i književnost, Fakultetom likovnih umjetnosti, Fakultetom dramskih umjetnosti i Muzičkom akademijom priredio umjetničko-edukativni program.

U programu su učestvovali i učenici Gimnazije, Srednje stručne škole i Srednje likovne škole „Petar Lubarda“.

Dan studenata simbol je studentskog aktivizma i dan sjećanja na Žarka Marinovića koji je braneći druga izgubio život na antifašističkim studentskim demonstracijama 1936. godine u Beogradu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018