Ivan Sokolov obučava najmlađe cetinjske šahiste
04.04.2019

On je razgovarao sa sportskim direktorom kluba Nebojšom Poborom, proslavljenim šahovskim velemajstorom i stručnim konsultantom kluba Božidarom Bonjom Ivanovićem, kao i Nikolinom Koljević, novom šahovskom prvakinjom Crne Gore na pojedinačnom seniorskom prvenstvu države.

U delegaciji kluba bio je i Ivan Sokolov, šahovski velemajstor, trener i potpredsjednik Evropske šahovske federacije, koji na poziv šahovskog kluba „Crnogorac“, a uz podršku Prijestonice, boravi na Cetinju, gdje od 1. do 8. aprila obučava najmlađe i najtalentovanije šahiste ovog kluba.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da prati rad šahovskog kluba „Crnogorac“, te da je kao bivši šahista ponosan na rezultate koje postižu i kako rade sa mladim članovima. On je napomenuo i da je upoznat sa problemima sa kojima se klub suočava u radu. Prijestonica Cetinje će kao i do sada u mjeri mogućeg podržavati rad kluba.

Sportski direktor kluba Nebojša Pobor ukazao je na rezultate kluba, ocjenjujući da su svi njegovi članovi potencijalno i članovi crnogorske reprezentacije. On je rekao i da je obaveza kluba da članovima obezbijedi što više prilika za učenje i napredovanje. Jedna od tih prilika svakako je dolazak velemajstora Sokolova na Cetinje.

„Naš prioritet bio je da članovima omogućimo da stupe u kontakt i uče od velemajstora Sokolova, koji je ujedno i jedan od najboljih predavača šaha na svijetu“, kazao je on.

Sokolov je sagovornike, između ostalog, upoznao sa obukama koje organizuje Evropska šahovska federacija, koje su osim na igru fokusirane i na razvijanje logike i kognitivnih sposobnosti mladih šahista.   

Ivan Sokolov je holandski šahovski velemajstor, bosanskohercegovačkog porijekla, i bivši prvak Evrope u šahu. Prvenstvo Jugoslavije osvojio je 1988. godine, a posljednji turnir kao profesionalni igrač odigrao je krajem 2013. godine. Saradnju sa Šahovskim savezom Crne Gore započeo je prošle godine kada je angažovan kao trener najboljem crnogorskom igraču velemajstoru Nikoli Đukiću. Trenutno je angažovan kao glavni trener/selektor iranske šahovske reprezentacije, sa kojom je osvojio ekipni šampionat Azije.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018