Počela javna rasprava o nacrtu Lokalnog plana akcije za mlade
14.03.2019

Javna rasprava o Nacrtu počela je u utorak 12. marta i trajaće narednih mjesec dana, a zainteresovani građani mogu se upoznati sa sadržajem dokumenta u prostorijama Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje, u kancelariji broj 116, radnim danima od 10 do 14 sati. Nacrt LPAM-a dostupan je i na sajtu Prijestonice, dok će centralna javna rasprava biti održana 26. marta u Maloj sali u zgradi Prijestonice Cetinje .

Lokalni akcioni plan za mlade za period 2019-2022. za Prijestonicu Cetinje rezultat je zajedničkog rada i razmjene znanja, iskustava i ideja lokalnih institucija, organizacija, pojedinaca i mladih.

U pitanju je strateški dokument u oblasti omladinske politike kojim treba ispitati trenutni položaj mladih i predložiti konkretne aktivnosti u cilju rješavanja identifikovanih problema i poboljšanja kvaliteta života mladih na Cetinju.

“Opšti cilj LPAM-a je unapređenje položaja mladih u Prijestonici Cetinje razvojem institucionalnih kapaciteta za vođenje kvalitetnije omladinske politike, poboljšanjem okruženja za razvoj kapaciteta mladih, sa posebnim akcentom na kvalitetnije obrazovanje, veći broj prilika za zapošljavanje, bolju zdravstvenu zaštitu, razvijenost kritičkog razmišljanja, veću toleranciju prema različitostima i raznovrsniju kulturnu ponudu u gradu”, kažu u Sekretarijatu za kulturu, sport i mlade.

LAMP je kreiran kroz projekat ’’Strateško planiranje po mjeri mladih’’, podržanom u okviru programa „Moja zajednica – snažna zajednica“ koji sprovodi Centar za razvoj nevladinih organizacija, a finansira ga Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018