Predsjednik Republike Grčke Prokopis Pavlopoulos posjetio Cetinje
09.03.2019

Grčkog predsjednika dočekali su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, ministar kulture Aleksandar Bogdanović i direktorica Narodnog muzeja Crne Gore Anastazija Miranović.

Pavlopoulosu su predstavljene muzejske zbirke koje se čuvaju u Dvoru kralja Nikole na Cetinju i dio bogatog, kulturnog nasljeđa i istorije Crne Gore.

Dolasku grčkog predsjednika na Cetinje prethodili su susreti sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, premijerom Duškom Markovićem i predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem u Podgorici.

Posjeta grčkog predsjednika Crnoj Gori bila je prilika da se potpišu Sporazum o saradnji u oblasti kulture između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Grčke, kao i Protokol između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Grčke o implementaciji Sporazuma između Crne Gore i Evropske zajednice o readmisiji (vraćanje i prihvatanje) lica koja su bez dozvole boravka.

Predsjednik Pavlopoulos se susreo i sa studentima Univerziteta Crne Gore, gdje je na Pravnom fakultetu održao predavanje „Vladavina prava i evropske integracije“, a posjetio je i Budvu i obišao Stari Grad i Muzej grada Budve.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018