Kašćelan razgovarao sa planinarima prije pohoda na Kilimandžaro
04.01.2019

Kaluđerović je, uz Bojana Ćukovića i Dijanu Borozan, dio tročlanog tima Planinarskog kluba „Soko“ sa Cetinja, koji bi trebalo da osvoji kotu na Kilimandžaru, čija je nadmorska visina 5.895 metara.

„Najvažnije je da čuvate zdravlje i da bezbjedno stignete do odredišta i nazad kući. Grad je ponosan na vas i sigurni smo da ćete i ovaj izazov uspješno ispuniti”, poručio je gradonačelnik Kašćelan, koji je Kaluđeroviću poklonio krstaš barjak i zastavu sa logotipom Prijestonice.

Kaluđerović se zahvalio gradonačelniku na podršci Prijestonice, posebno finansijskoj, koja im je značajna kako bi realizovali šesnaestodnevnu ekspediciju.

„Ovo je prva ekspedicija iz našeg grada i prvi Cetinjani i prva Cetinjanka koji će, nadamo se, biti na krovu Afrike. Tri mjeseca su trajale intenzivne pripreme kako bismo ovaj pohod uspješno i na kvalitetan način iznijeli do kraja. Nadamo se dobrim rezultatiima i da će se državna i zastava grada zavijoriti na najvišem afričkom vrhu”, kazao je Kaluđerović.

Kaluđerović, Ćuković i Borozan će tokom 16 dana preći rutu dužine 80 kilometara, a planirano je da uspon na Kilimandžaro traje šest, a spust jedan dan.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018