Gradonačelnik razgovarao sa članovima Opštinskog sindikalnog povjereništva
27.12.2018

U toku susreta, kojem je prisustvovao i generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica, ocijenjeno je da su saradnja lokalne uprave i sindikata, i socijalni dijalog, u Prijestonici Cetinje na visokom nivou i da mogu služiti drugima za primjer.

Odgovarajući na pitanja sindikalista, gradonačelnik Kašćelan je kazao da je veoma važno stvarati uslove za ostanak i zapošljavanje mladih, ali i za radnike koji uslijed racionalizacije ili nekih drugih razloga budu ostajali bez posla. Za tako nešto, kako je kazao, velika šansa je prostor nekadašnjeg Oboda, koji je kupljen, ali i gradnja stambenih objekata i to ne samo za zaposlene u preduzećima koja imaju velike sindikalne organizacije, nego i za manje kolektive.

Kašćelan je rekao i da je rekonstrukcija stare Dječje bolnice ušla u godišnji Plan razvoja Prijestonice Cetinje i da je za tu namjenu predviđeno 300 hiljada eura. To je važan projekat za zdravstvenu zaštitu i obezbjeđivanje novog seta zdravstvenih usluga za Cetinjane, ali i za građane primorskih i opština iz centralnog dijela zemlje, koji bolnicu „Danilo I“ prepoznaju kao referentnu i svoju ustanovu.

Gradonačelnik je naveo i da je poreska disciplina veoma važna za funkcionisanje Prijestonice Cetinje, ali i svih preduzeća čiji je osnivač. To se posebno odnosi na poreze i doprinose na plate, koji se moraju redovno izmirivati, jer se u suprotnom neće moći isplaćivati zarade. Poseban napor mora se uložiti, dodao je Kašćelan, i na servisiranje obaveza iz prethodnog perioda po ovom osnovu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018