Gradonačelnik Kašćelan sa delegatima 75. zasijedanja Skupštine ESU
01.12.2018

Gradonačelnik Kašćelan je pozdravljajući goste, podsjetio na značaj Cetinja u kulturnom, istorijskom, društvenom i političkom životu Crne Gore, navodeći da je Prijestonica i univerzitetski grad, jer u njemu žive i pohađaju nastavu studenti četiri fakulteta – Muzičke akademije, Fakulteta likovnih umjetnosti, Fakulteta dramskih umjetnosti i Fakulteta za crnogorski jezik.

„Umjetnički fakulteti sada su smješteni u nekadašnjim poslanstvima Engleske, Turske i Austro-ugarske. Njihovim preseljenjem u kompleks akademija umjetnosti, koji se gradi, studenti i nastavnici imaće mnogo bolje uslove za rad. Zato nam je želja da što prije počnu radovi na pristupnoj saobraćajnici, kako bi se izgrađeni objekti stavili u funkciju“, kazao je on.

Studenti - učesnici najznačajnijeg godišnjeg studentskog događaja u Evropi - na Cetinju su posjetili Dvorac kralja Nikole, Biljardu i Cetinjski manastir. U Muzičkoj akademiji su ih, osim gradonačelnika Kašćelana, dočekali dekan te obrazovne ustanove Bojan Martinović i prodekan Fakulteta dramskih umjetnosti Edin Jašarović.

Skupština Evropske studentske unije okupila je u Petrovcu u proteklih sedam dana oko 120 lidera iz 39 nacionalnih studentskih unija. Događaj je organizovao Studentski parlament Univerziteta Crne Gore. ESU je krovna organizacija nacionalnih studentskih unija u Evropi, a njene članice su studentske unije, ne samo iz država Evropske unije, već i iz cijele Evrope.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018