Kašćelan na konferenciji UN u Veneciji
16.11.2018

„Zahvalni smo Kancelariji UNDP u Crnoj Gori što je prepoznala Prijestonicu Cetinje kao kredibilnog partnera i omogućila nam da razmijenimo stavove i mišljenja sa kolegama iz svijeta kako ciljeve održivog razvoja primijeniti na lokalnom nivou radi dobrobiti građana. Cilj nam je sticanje iskustva kako bi doprinijeli ostvarenju ciljeva koji su postavljeni nacionalnom Strategijom održivog razvoja. Posebno značajan segment konferencije jeste dijalog o finansiranju primjene ciljeva održivog razvoja na lokalnom nivou, jer je u tom smislu uloga gradova i njihovih uprava ključna, posebno zato što su oni veza između građana i agendi na globalnom nivou”, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

Konferencija u Veneciji okupila je oko 150 učesnika iz više od 30 zemalja. Učesnici su predstavnici centralnih i lokalnih vlasti, lokalnih i regionalnih vladinih asocijacija, gradonačelnici, guverneri i drugi vladini zvaničnici, predstavnici agencija UN i odabrani partneri, kako bi identifikovali trendove i inovacije u lokalnim javnim upravama, povezujući iskustva iz određenih regiona i njihov doprinos ostvarenju globalno postavljenih ciljeva.

Zaključci sa Konferencije trebalo bi da posluže kao informacija za predstojeći Sedmi Politički forum UN na visokom novou, koji bi trebalo da bude organizovan naredne godine pod nazivom „Osnaživanje građana i obezbjeđivanje inkluzivnosti i jednakosti”.

Gradonačelnik Kašćelan i stalna predstavnica UNDP i koordinatorka Sistema UN u Crnoj Gori Fiona Mekluni posjetili su crnogorski paviljon na 16. Bijenalu u Veneciji.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018