Prijestonicu Cetinje posjetila delegacija Grupe prijateljstva Parlamenta Litvanije
10.10.2018

Gradonačelnik je kazao da je Prijestonica spremna za uspostavljanje poslovne saradnje sa Litvanijom na svim poljima, a naročito u oblasti turizma, održivog razvoja, energetske efikasnosti, kao i na razvijanju projekta „pametni grad“.

On je podsjetio da su u Prijestonici već razvijeni servisi e-uprave, kao što su „one stop shop“ i „48 sati“, čija bi upotreba trebalo uskoro da započne.

Gradonačelnik je saopštio da Prijestonica Cetinje, sljedeći strateške spoljnopolitičke i razvojne prioritete države Crne Gore, teži dostizanju evropskih standarda i približavanju gradovima EU. U tom smislu, poseban značaj ima učešće u EU projektima.

Predsjednik Grupe prijateljstva Parlamenta Litvanije Gintaras Vaičekauskas pohvalio je postignute rezultate Crne Gore u integracijama u NATO i EU, navodeći da je povezivanje sa gradovima Evropske unije ključno za podsticaj razvoja kreativnih industrija i uvezivanje inovatvnog kapitala.

On je iskazao zadovoljstvo zbog susreta u Prijestonici, ističući da su u fokusu Grupe prijateljstva Parlamenta Litvanije, pored glavnih gradova, i oni sa bogatom kulturom, istorijom, tradicijom i potencijalom za privredni rast.

Delegacija Grupe prijateljstva Parlamenta Litvanije u kojoj su, pored predsjednika Vaičekauskasa, bili i ambasadorka te zemlje u Crnoj Gori Rasa Kairienė i član Grupe prijateljstva Edmundas Pupins, uputila je poziv gradonačelniku Kašćelanu da posjeti Litvaniju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018