Doprinos uzdizanju i kulturnom razvoju haiku umjetnosti
26.08.2017

Tom prilikom sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i mlade, Ana Kavaja pozdravila je sve prisutne, čestitala nagradjenim autorima i izrazila posebno zadovoljstvo što se upravo u Prijestonici, kao kulturno-umjetničkom jezgru Crne Gore, održava Prvi internacionalni festival haiku književnosti, čime se kroz snažan prikaz jezičkog haiku izraza, doprinosi uzdizanju i kulturnom razvoju haiku umjetnosti i u našoj sredini.

Svi prisutni, gosti koji su bili iz regiona i raznih krajeva svijeta imali su prilike da se upoznaju sa elementima kulturno-istorijske dimenzije Cetinja, kao i sa svim budućim projektnim zadacima, idejama koje se realizuju, a obezbijediće jačanju internacionalnog kulturnog sjaja koje Cetinje ima i baštini.

Goste je takodje pozdravila i sekretarka Skupštine, Mirjana Lipovina, izrazivši im svesrdnu dobrodošlicu i lijep boravak u Prijestonici.

Veliku čast i zadovoljstvo boravkom u Prijestonici istakla je Slavka Klikovac, predsjednica Udruženja umjetnika Vizija, ujedno organizator dogadjaja, i uputila inicijativu nastavka saradnje sa Prijestonicom u pravcu bogaćenja kulturnog nasledja Cetinja, shodno činjenici da je festival posvećen Jevremu Hajdukoviću, crnogorskom pjesniku i prosvjetnom radniku koji se rodio i živio na Cetinju. Na prijemu su bili prisutni i potomci pomenutog pjesnika, i tom prilikom uručena je i Povelja gradonačelniku Aleksandru Bogdanoviću za podršku u realizaciji Internacionalnog haiku festivala.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018